Integrarea profesionala Integrarea profesionala

Înapoi

Care sunt prevederile privind ocuparea cu privire la categoriile speciale?

  Serviciul public de ocupare pune la dispoziţia angajatorilor din Regatul Unit al Marii Britanii o serie de programe care să-i sprijine în recrutarea viitorilor angajaţi, în special a tinerilor şi persoanelor cu dizabilităţi.

 

  „Work choice” reprezintă un program facultativ aflat la dipoziţia persoanelor cu dizabilităţi care doresc să se angajeze. Tipul de suport depinde de nevoia fiecărei persoane şi poate include măsuri de formare profesională, dezvoltarea abilităţilor, creşterea încrederii în propria persoană, etc.

  • Programul este oferit prin intermediul unor furnizori şi oferă trei niveluri de sprijin:
  • Sfaturi privind angajarea şi competenţe personale care ajută la identificarea unui loc de muncă (până la 6 luni);
  • Sprijin pentru intrarea şi rămânerea pe piaţa muncii (până la 2 ani)
  • Sfaturi pentru desfăşurarea activităţii fără sprijin exterior (pe termen lung).

 

Informaţii privind condiţiile de eligibilitate şi încadrarea în acest program pot fi obţinute prin intermediul Consilierului în domeniul ocupării persoanelor cu dizabilităţi, din cadrul serviciului de ocupare local.

 Site web : www.gov.uk/work-choice

 

Marea Britanie, ca multe alte state europene, se confruntă cu un nivel ridicat al şomajului în rândul tinerilor, implementând în acest sens programe care să conducă la creşterea ratei ocupării în rândul acestei categorii.

 

 IniţiativaYouth contract” sprijină şomerii cu vârste cuprinse între 18-24 ani să obţină un loc de muncă, prin programe precum ucenicia, voluntariatul, experienţa la locul de muncă.

  Iniţiativa este derulată prin intermediul Departamentului pentru Muncă şi Pensii, informaţii suplimentare putând fi consultate accesând site-ul web al acestei instituţii:

Site web : www.dwp.gov.uk/youth-contract.

De asemenea, site-ul Guvernului oferă o prezentare generală a acestui program care se adresează tinerilor :

Site web : www.gov.uk/jobcentre-plus-help-for-recruiters/youth-contract.