Dreptul de ședere sau rezidență Dreptul de ședere sau rezidență

Care sunt procedurile de înregistrare şi privind obţinerea permisului de şedere?

Cetăţenii europeni pot aplica, însă nu este obligatoriu, pentru un certificat de înregistrare, document care confirmă dreptul de ședere în Regatul Unit în conformitate cu legislația europeană.

 

Puteţi aplica pentru un certificat de înregistrare prin completarea formularului EEA1. Cu toate acestea, dacă doriți să sprijiniţi cererea pentru un card de reşedinţă a unui membru de familie care nu este cetăţean al  SEE, trebuie să demonstraţi că locuiți şi că deţineţi un drept de şedere în Marea Britanie.

 

De asemenea, dacă ați locuit în Marea Britanie pentru o perioadă neîntreruptă de 5 ani, în conformitate cu reglementările europene, puteți aplica pentru un document care atestă șederea permanentă, prin completarea formularului EEA3.

 

Dacă doriți să sprijiniţi cererea pentru un card de reşedinţă a unui membru de familie care nu este cetăţean al  SEE, trebuie să demonstraţi că locuiți şi că deţineţi un drept de şedere în Marea Britanie.

 

Înainte de a transmite aplicaţia pentru unul din documentele susmenţionate, vă recomandăm să consultaţi ghidul informativ pus la dispoziţie de Ministerul de Interne.

Dacă doriți să sprijiniţi cererea pentru un card de reşedinţă a unui membru de familie care nu este cetăţean al unui stat membreu UE / SEE, trebuie să demonstraţi că locuiți şi că deţineţi un drept de şedere în Marea Britanie.

 

 

Informaţii suplimentare privind procedurile de înregistrare a şederii puteţi obţine accesând site-ul web al Ministerului de Interne:

 Site: http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/eucitizens/bulgaria-romania.